Dennis Nørmark

Biografi


Et  sammendrag af hvad andre har beskrevet  tidligere og hvad jeg selv synes jeg står for:Dennis Nørmark er en kendt og meget anvendt dansk antropolog. Han debuterede som forfatter med ”Det Virkelige Menneske” om menneskets grundlæggende natur og fulgte den op med  ”Kulturforståelse for Stenalderhjerner” om vores kulturforskelle. Han har i snart 20 år været kendt som en dygtig videnskabsformidler uden angst for at popularisere sit fagområde. Med bogen "Pseudoarbejde" trådte han for alvor ind på den danske ledelsesscene og blev en indflydelsesrig kommentator på vores moderne arbejdsliv, med over 100 foredrag om året. Bogen, som Dennis skrev sammen med filosoffen Anders Fogh Jensen, har indtil videre solgt over 25.000 eksemplarer. 


Dennis Nørmark er også en travl foredragsholder og er kendt for sin medvirken

i talrige programmer i både radio og tv hvor han hentes ind for sin store faglige viden om mennesker og kultur samt ikke mindst for sin veludviklede evne til at formidle den på underholdende og letforståelig vis. Det sidste har også sin baggrund i en lang erfaring indenfor teaterverdenen som både skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør.


Det var med baggrund i bogen  ”Kulturforståelse for Stenalderhjerner”, der udkom i 2013 både på dansk og på engelsk, at Dennis Nørmark etablerede sig som betydningsfuld konsulent  og oplægsholder i erhvervs- og organisationslivet. Her har hans ekspertise særligt gået på at forklare den danske kulturs særkende samt rådgive topledere i håndteringen af kulturforskelle i forretningslivet. 

Dette arbejde udfører Dennis Nørmark i dag som selvstændig konsulent og foredragsholder, efter i adskillige år at have været konceptualiserende chef for, og partner i, konsulentvirksomheden Living Institute.


Denni Nørmark har i flere år været aktiv i flere forskellige bestyrelser og blandt andet siden 2012 formand for Egå Ungdoms-Højskole. I 2015 blev Dennis Nørmark udpeget af LIberal Alliance til Danmarks Radios bestyrelse, hvor han siden 2019 har været næstformand. Dennis var tillige blandt stifterne af foreningen Humanistisk Samfund i 2008.


Privat har Dennis Nørmark fire børn og er i dag gift med cheføkonom i SMV Danmark, Mia Amalie Holstein. Han bor i Hjortekær i Kgs. Lyngby.