Biografi


Et  sammendrag af hvad andre har beskrevet  tidligere og hvad jeg selv synes jeg står for:Dennis Nørmark er en kendt og meget anvendt dansk antropolog. Som forfatter til blandt andet den anmelderroste ”Det Virkelige Menneske” om menneskets grundlæggende natur og ”Kulturforståelse for Stenalderhjerner” om vores kulturforskelle er han kendt som en dygtig videnskabsformidler uden angst for at popularisere sit fagområde. Som litteraturanmelder og tidligere tv-anmelder for Morgenavisen Jyllands-Posten og fra 2015 på Politiken, var og  er han desuden en åbenmundet men præcis analytiker af samfundsmæssige og politiske spørgsmål.


Dennis Nørmark er også en travl foredragsholder og er kendt for sin medvirken

i talrige programmer i både radio og tv (blandt andet har haft fast plads i panelet Netværket på P1 og Smagsdommerne på DR 2) hvor han hentes ind for sin store faglige viden om mennesker og kultur samt ikke mindst for sin veludviklede evne til at formidle den på underholdende og letforståelig vis. Det sidste har også sin baggrund i en lang erfaring indenfor teaterverdenen som både skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør.


Dennis Nørmark har blandt andet med baggrund i bogen ”Kulturforståelse for Stenalderhjerner”, der i 2013 udkom både på dansk og på engelsk, etableret sig som betydningsfuld konsulent  og oplægsholder i erhvervs- og organisationslivet. Her har hans ekspertise særligt gået på at forklare den danske kulturs særkende samt rådgive topledere i håndteringen af kulturforskelle i forretningslivet. 

Dette arbejde udfører Dennis Nørmark i dag som selvstændig konsulent og foredragsholder, efter i adskillige år at have været konceptualiserende chef for, og partner i, konsulentvirksomheden Living Institute.


Dennis Nørmark startede blandt andet sammen med Simon Emil Ammitzbøll partiet ”Borgerligt Centrum” i 2009. Partiet fusionerede med Liberal Alliance samme år og Nørmark har siden da været medlem hos dette parti og blandt andet været partiets udpegede repræsentant i Institut for Flerpartisamarbejde under udviklingsministeren, samt fra 2015 også udpeget for en fireårig persiode til Danmarks Radios bestyrelse. Dennis var tillige blandt stifterne af foreningen Humanistisk Samfund i 2008.


Privat har Dennis Nørmark fire børn og er i dag gift med velfærdspolitisk chef i CEPOS, Mia Amalie Holstein. 


Dennis Nørmark